Golden Dragon.

Kinas enorme utstrekning og eldgamle og kulinariske arv gjør at dette landet kan skilte med et kjøkken som er helt enestående både med hensyn til innhold og utbredelse. Med Kinas enestående og varierte landskap og et klima så spennende fra subtropisk til polart, har kina utvilket en kokkekunst som omfatter mange forskjellige stilarter. Trass for at hver region har sine egne spseial retter basert på rotfestetede trdisjoner og de ingrediensene som er spesielt hjemmehørende i området, kan den kinesiske kokkekunsten likevel inndeles i fire hovedgrener.

bamusskog

 

gatekjøkken på vannet

Men vi her på Golden Dragon har tatt for oss to, som er den kantonesiske –og szechwanske kokkekusnten. Smakene i disse to regionene har mange likheter men for det, forskjellig utgangspunkt. Behandlingen av råvarene, typen krydder, urter og mengden som benyttes, er kjernen i rettene.

Den kantonesiske kokkekunsten i den sørlige Kina har lenge vært kjent og populær både i Norge og vesten. Den kantonestiske kokkens underliggende ideologi er nøyaktig tilbredning, en usedvanlig teft med hensikt til krydring og en antall ubegrenset fantasi. Rettene er preget av tynne, klare sauser, en fin smak og en lett krydring, av sprø grønnsaker, en ubegrenset bruk av kjøtt og skalldyr. Ris er en del av sikrings kosten.

kinesisk mann leser avisen

bakgate i kina

Maten fra den midtre regionen, szechwan, er kraftig og oppbyggende. Den rikelige bruken av chilli, ingerfær, vårløk og hvitløk, i tillegg til lot yau (chilli-olje), ma yau (sesam-olje), see jeung (sauser og bønnermasse) og det aromatiske szechwanske pepperet (fagara) gjør dette til en kokkekunst med futt og kraft.

 

Golden Dragon ønsker å tilby en tradisjonell, velsmakende variasjon av retter fra kanton og szechwan regionene . Vi ønsker dere velkommen til oss.

BAF1B6F948